Apa itu AGELESS®?

AGELESS ® adalah paket kecil menyerap oksigen yang digunakan untuk memanjangkan hayat simpan dengan menyerap oksigen daripada bungkusan terkedap. Salah satu hasilnya adalah pencegahan pertumbuhan Serangga dan Kulapuk. Ageless boleh didapati dalam pelbagai jenis penggunaan daripada formulasi farmaseutikal hingga kepada logam perindustrian dengan penggunaan dalam makanan menjadi kumpulan yang terbesar.

Dalam persekitaran tanpa oksigen, Ageless adalah alat yang membantu mengekalkan produk anda segar tanpa semua bahan pengawet yang tidak sihat dan mengekalkan rasa sebagaimana asli yang mungkin.

Fungsi

AGELESS® menyerap semua oksigen dalam bekas terkedap bagi mewujudkan keadaan tanpa oksigen (mengekalkan kepekatan oksigen sebanyak 0.1% atau kurang). Apabila AGELESS® menyerap lebih banyak oksigen, jumlahnya berkurangan dan gas yang tersisa dalam bekas terkedap menjadi sebahagian besarnya nitrogen, sejenis gas lengai.


Bagaimana Ageless berfungsi (dipermudahkan)

AGELESS® – Jenama Terbaik Penyerap Oksigen di Dunia

AGELESS® – Jenama Terbaik Penyerap Oksigen di Dunia

AGELESS® dari Mitsubishi Gas Chemical adalah penyerap oksigen pertama di dunia. Teknologi konvensional seperti pembungkusan vakum dan penggantian gas konvensional tidak dapat mencapai persekitaran oksigen yang sangat rendah (<0.1%). Sekarang ini mungkin melalui penggunaan Ageless®. AGELESS® AGELESS® adalah cara yang mudah tetapi berkesan untuk mengekalkan perisa asli, warna, wangian dan nutrisi bagi makanan yang baru disediakan serta memanjangkan hayat simpan secara dramatik. Menggunakan AGELESS adalah sangat mudah dan sebab itulah sebilangan produk makanan dan farmaseutikal menggunakannya.


Jenis AGELESS®

Ciri-ciri

Terdapat pelbagai jenis AGELESS® , setiap satu dicipta dengan tugas tertentu.

Jenis Ciri Penggunaan Utama Aktiviti air bagi produk yang akan digunakan
ZPT
Besi standard Jenis Donat, kek, kek segar, kek brandi, salami, daging salai, makanan haiwan peliharaan dan sebagainya. 0.95 atau kurang
Z-PKC
Besi standard Jenis Kopi, teh, kacang, sayur-sayuran kering, rempah, laver (rumpai laut), dan produk farmaseutikal. 0.65 atau kurang
S
Fakta Tindakan Jenis Daging yang Diproses, Keju, Piza, Tortilla 0.65 hingga 0.95
SS
Fakta Tindakan Jenis Makanan sejuk beku dan disejukkan 0.65 hingga 0.95
E
O2 dan CO2 Jenis menyerap Kopi 0.3 atau kurang
GLM
Organik Jenis bukan besi Ham, Sosej, Nuget Ayam Produk yang melalui pengesan logam 0.3 hingga 0.95

Manfaat menggunakan Ageless®

Pencegahan Pertumbuhan Kulapuk

Makanan yang Sangat Lembap mudah berkulat. Walau bagaimanapun, kulapuk tidak boleh tumbuh dalam keadaan tanpa oksigen. Dengan menggunakan Ageless®, kandungan kelembapan makanan anda tidak terjejas dan pertumbuhan Kulapuk dicegah.

Kek Bulan

Warna

Warna asli makanan segar adalah cerah, walau bagaimanapun warna ini akan berubah setiap hari kerana kehadiran Oksigen. AGELESS® boleh mengekalkan warna asli untuk tempoh yang lebih lama dengan mengeluarkan oksigen.

Ham Dihiris

Perisa dan Vitamin

Bau sedap Kopi & Teh hilang disebabkan oleh Pengoksidaan. Dengan menggunakan AGELESS®, bau dan rasa segar asli ini dapat dikekalkan.

Minyak

Minyak menjadi tengik akibat Pengoksidaan dan minyak Beroksida ini tidak sihat untuk badan manusia. AGELESS telah terbukti dapat mencegah pengoksidaan ini.

Serangga

Ageless mampu menghapuskan kedua-dua serangga dan telur tanpa racun perosak. Oleh itu, tidak ada kebimbangan mengenai sisa racun perosak.

Nasi

Nutrisi

Nilai nutrisi bagi Vitamin C, Vitamin E juga berkurangan. AGELESS® mampu mengekalkan nutrien penting ini.

Automasi

AGELESS juga boleh didapati dalam bentuk gulung yang membolehkan pengedaran cepat dan berkesan dalam banyak produk. Kami bekerjasama rapat dengan pelanggan kami untuk membolehkan automasi yang cekap dan selamat tanpa mengira sama ada penggunaan dispenser reka bentuk standard dan diubah suai digunakan.

Sila hantar mesej di bahagian Hubungi Kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai sewaan dispenser kami.


Oxygen Absorbing Film “AGELESS OMAC®”

Secara tradisinya, tidak ada penyelesaian untuk memanjangkan hayat simpan makanan dalam bentuk cecair atau basah. Bagi membantu pelanggan kami yang mengeluarkan produk berasaskan cecair, AGELESS OMAC® telah dibangunkan bagi membantu makanan kekal segar untuk tempoh masa yang lama selepas pensterilan haba seperti pendidihan atau retort. Selepas beberapa ujian, didapati bahawa OMAC bukan sahaja boleh berfungsi dengan produk cecair seperti yang dirancang, tetapi juga produk dengan aktiviti air serendah 0.5.

Ageless OMAC® adalah peringkat seterusnya dalam teknologi penyerap oksigen yang boleh digunakan dalam pelbagai pengeluaran makanan yang terdiri daripada produk lembap seperti makanan yang dipanggang hingga kepada yang berasaskan cecair seperti sup dan sos.

Ciri-ciri

AGELESS OMAC® pada asalnya direka untuk digunakan dengan produk yang mempunyai aktiviti air yang tinggi dan akan menggunakan pengolahan haba bagi mempercepatkan proses menyerap oksigen.

Walau bagaimanapun, selepas ujian lanjut dan menukar lapisan pengedap, didapati bahawa AGELESS OMAC® juga boleh berfungsi dengan produk yang hanya mempunyai aktiviti air tahap sederhana (Aw <0.5) dan oleh itu pengolahan haba seperti retort tidak lagi diperlukan. Penemuan ini telah membolehkan AGELESS OMAC dipertimbangkan dalam banyak penggunaan baharu.

Mengekalkan rasa dan warna

AGELESS OMAC akan menghalang perubahan warna; ketengikan dan memastikan produk kekal segar lebih lama.